preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login

Odrastanje
SAMOOZLJEĐIVANJE
Josipa Sabo / datum: 10. 12. 2015. 11:38

Ako razmišljaš o samoozljeđivanju - prestani. Vjerujem da nije nimalo ugodno. Evo nekoliko činjenica zašto prestati s tim.

-Susrest ćeš se s osuđivanjem okoline

Nitko te NIKAD neće prihvatiti kao odraslu osobu  ako su ti ruke izranjivane oštrim predmetom. Nitko se ne želi družiti s osobama koje ne vole sebe… Da bi te prihvatili drugi, moraš prihvatiti sebe. Nitko se ne želi družiti s nekim od koga će stalno slušati kako se mrzi i kako nije zadovoljan.

-Jedina osoba kojoj štetiš si TI!

Bilo da to radiš zbog nasilja u školi, obiteljskih problema, prijetnji  (preko interneta ili uživo)-nemoj. Suoči se s tim osobama. Ne ozljeđuj sebe! TI si ta koja će žaliti i patiti za normalnim životom zato što si to radila, zato što si se ozljeđivala i sebi štetu nanosila.

-Mogućnost da će ti ožiljci ostati do kraja života je 80%

Ako se ozljeđuješ do kraja života imat ćeš unakažene ruke i nećeš više moći normalno obući majicu kratkih rukava  zato što će se svi okretati za tobom, svi će gledati u tvoje ruke unakažene oštrim predmetom…

-Ako roditelji saznaju mogla bi imati velikih problema s njima

100% sam uvjerena da ti ne bi bilo drago kada bi išla svaki dan kod doktora, psihologa, psihijatra… Ako ti roditelji saznaju da se režeš upravo to bi se moglo dogoditi. A ako imaš imalo stroge roditelje, završit ćeš u doživotnoj kazni.

-NITKO I NIŠTA NIJE VRIJEDAN TOGA!!! Zapamti to.


[OPŠIRNIJE]Kako obuzdati tinejdžere???
Josipa Sabo / datum: 11. 11. 2015. 10:20

Za potrebe ovoga teksta i za primjer jednog tinejdžera uzet  ćemo Marka (da vam bude lakše, Marko će nam pomoći demonstrirati)


[OPŠIRNIJE]Poruka tinejdžera budućem premijeru
Josipa Sabo / datum: 4. 11. 2015. 12:17

PORUKA TINEJDŽERA BUDUĆEM PREMIJERU: NEMOJTE MISLITI SAMO NA SEBE, MISLITE NA NAS MLADE!

 

Stranica za tinejdžere Teen385 je proveo anketu kako bi doznali koliko su hrvatski tinejdžeri upoznati s parlamentarnim izborima 2015. godine. Zanimalo nas je kojeg političara mladi vole, a kojeg ne, za koga bi glasali na izborima te što poručuju budućem hrvatskom premijeru.

Maloljetnici još uvijek nemaju pravo glasa na izborima, ali njih 700 je podijelilo svoje mišljenje o parlamentarnim izborima i kandidatima.


[OPŠIRNIJE]Život na selu ZA i PROTIV
Josipa Sabo / datum: 9. 6. 2015. 13:27

Pročitajte prednosti i nedostatke života na selu.


[OPŠIRNIJE]Školovanje nikad nije bilo gore
Josipa Sabo / datum: 11. 5. 2015. 13:13

Stranica na facebook-u uspjela je podići veliku 'buku' zbog sadržaja. Naime stranica 'Dnevna doza e-dnevnika' stavlja uslikane e-dnevnike te se učenici natječu tko će napraviti veću podvalu... Učitelji i roditelji zgroženi su svim sadržajem koje stranica objavljuje...


[OPŠIRNIJE]Mladi talenti
Antonela Gregić / datum: 7. 4. 2015. 13:28

Svatko od Vas ima neke skrivene talente za koje možda ne zna.To trebate iskoristiti,možete se prijaviti na ovakvu emisiju i pokazati svoj talent! Naša Iva je to napravila i oduševila žiri i cijelu publiku wink 


[OPŠIRNIJE]Kako iskoristiti proljetne praznike?
Antonela Gregić / datum: 24. 3. 2015. 13:21

Napokon počinju proljetni praznici, nema više ispita, odgovaranja i (m)učenja! Iako traju samo 7 dana, odličan su predah između zimskih praznika (Koji kao da su bili prije 100 godinacheeky ) i ljetnih koje ne možemo dočekati.Ovdje ćeš naći par savijeta koji bi mogli biti korisni :D 


[OPŠIRNIJE]Postavi cilj!
Josipa Sabo / datum: 9. 2. 2015. 12:37

 U životu je važno postaviti si ciljeve! Isto tako i u školi. Ako imaš dobre ocjene znaš o ćemu pričam... Ovo pišem većinski za one koji imaju slabije ocjene. Znači, uzmi olovku i papit i piši:


[OPŠIRNIJE]Živi sa stavom- reci ne!!
Josipa Sabo / datum: 2. 2. 2015. 13:24

 Mnogi od učenika će prihvatiti da ih svi grde iako to ponekad nisu krivi, mnogi će preuzeti krivnju za drugoga, živjeti u sjeni svojih vršnjaka... Mnogo puta dešava se da učitelji grde razred, a svi šute... USTANI, RECI DOSTA!! S tim ne kažem da trebaš ulaziti u svađe s učiteljima ili s bilo kim drugim, samo ako baš misliš da su u krivu, reci im svoje mišljenje. Reci im da nisu u pravu, da nisi kriv... Samo im reci. Ne daj da budeš žrtva svojih vršnjaka koji su krivi, pa da i ti budeš kažnjen, ako nisi kriv reci to. 


[OPŠIRNIJE]Kako preživjeti osnovnu?
Josipa Sabo / datum: 19. 1. 2015. 13:31

 Ne da mi se, kasnije ću, nemam vremena, vidi baš mi je sad počela serija, ajuuj, ali sad sam baš dobila poruku, ne stignem… A onda krajnji rezultat? 1,3,1,2,3,1… Kriv je učitelj/učiteljica, previše zahtjevaju je li? Znam da većina vas radi to… Roditeljima nametnete da misle da stvarno jesu učitelji krivi. Osvrnite se malo oko sebe… Je li moguće da ima odlikaša kod učitelja koji previše traži? NIJE! Evo nekoliko savjeta kako preživjeti osnovnu sa dobrim ocjenama:


[OPŠIRNIJE]Roditeljska greška
Josipa Sabo / datum: 12. 1. 2015. 13:32

Da, i roditelji imaju greške, a najveća je naša lijenost! Sjetite se samo koliko puta ste ležali dok su se oni - 'ubijali' od posla? Koliko puta? A koliko puta ste nešto poduzeli u vezi toga? Jeste li ikad rekli mami da ćete vi napraviti nešto, ali i to stvarno napravili, sami!?


[OPŠIRNIJE]Zanimljive činjenice o suzama – jeste li znali?
Antonela Gregić / datum: 11. 11. 2014. 14:07

Nekad plačemo od tuge, nekada od sreće, a koji put su samo luk ili propuh krivci za suzu koja klizne niz oko. Iako i mnoge životinje plaču, jedino ljudi puštaju suze u naletu emocija.wink[OPŠIRNIJE]Izjave koje živciraju svakog teenovca
Antonela Gregić / datum: 11. 11. 2014. 13:57

Ne živcirajte se zbog takvih izjava… Vaši vam roditelji sigurno žele pomoći tako da vas usmjere u ono što je dobro,ali i u ono što nije dobro. Pokušajte zamisliti kako je bilo vašim roditeljima,iako sada ja zvučim kao jedna od roditelja 


[OPŠIRNIJE]Šminkanje u školi
Emilija Prgomet / datum: 30. 9. 2014. 14:17

 Ako se voliš našminkati za školu, sigurno već i sama imaš neku svoju beauty  rutinu, a kao što već znaš, make up u ovom slučaju najbolje izgleda kada se    njime naglasi prirodan izgled.


[OPŠIRNIJE]5 stvari koje nikada ne bi trebala reći dečku
Emilija Prgomet / datum: 30. 9. 2014. 13:25

Nije važno je li među vama tek zaiskrilo ili ste već duže vrijeme skupa, neke stvari biste ipak trebali prešutjeti pred 'osjetljivim ušima' muškog roda. wink


[OPŠIRNIJE]'Fat shaming' - Sram od debljine
Emilija Prgomet / datum: 23. 9. 2014. 14:10

 

 

Ne trebaš biti veličina 34 da budeš lijepa,ljepotu ne treba suditi po broju tvojih traperica,nego po veličini tvoga srca!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju