preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login

Odrastanje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SAMOOZLJEĐIVANJE
Autor: Josipa Sabo, 10. 12. 2015.

Ako razmišljaš o samoozljeđivanju - prestani. Vjerujem da nije nimalo ugodno. Evo nekoliko činjenica zašto prestati s tim.

-Susrest ćeš se s osuđivanjem okoline

Nitko te NIKAD neće prihvatiti kao odraslu osobu  ako su ti ruke izranjivane oštrim predmetom. Nitko se ne želi družiti s osobama koje ne vole sebe… Da bi te prihvatili drugi, moraš prihvatiti sebe. Nitko se ne želi družiti s nekim od koga će stalno slušati kako se mrzi i kako nije zadovoljan.

-Jedina osoba kojoj štetiš si TI!

Bilo da to radiš zbog nasilja u školi, obiteljskih problema, prijetnji  (preko interneta ili uživo)-nemoj. Suoči se s tim osobama. Ne ozljeđuj sebe! TI si ta koja će žaliti i patiti za normalnim životom zato što si to radila, zato što si se ozljeđivala i sebi štetu nanosila.

-Mogućnost da će ti ožiljci ostati do kraja života je 80%

Ako se ozljeđuješ do kraja života imat ćeš unakažene ruke i nećeš više moći normalno obući majicu kratkih rukava  zato što će se svi okretati za tobom, svi će gledati u tvoje ruke unakažene oštrim predmetom…

-Ako roditelji saznaju mogla bi imati velikih problema s njima

100% sam uvjerena da ti ne bi bilo drago kada bi išla svaki dan kod doktora, psihologa, psihijatra… Ako ti roditelji saznaju da se režeš upravo to bi se moglo dogoditi. A ako imaš imalo stroge roditelje, završit ćeš u doživotnoj kazni.

-NITKO I NIŠTA NIJE VRIJEDAN TOGA!!! Zapamti to.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju